DoxPress

SUA nu va mai putea conduce lumea

leave a comment »

SUA nu va mai putea conduce lumea

Strategii militari motiveaza ca SUA are nevoie de conflictul din Golf, asa cum a avut nevoie de Al Doilea Razboi Mondial * “Criza mondiala a fost creata pentru ca dolarul pierduse teren, iar ea nu poate fi urmata decat de un razboi de amploare si de lunga durata care sa restabileasca echilibrul economic mondial, fiind singura solutie de iesire pe care o cunosc americanii”
Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad afirma ca Statele Unite si celelalte tari occidentale isi vor pierde capacitatea de a influenta decisiv comunitatile internationale. “Atitudinea Occidentului in arena internationala este un experiment ratat care se va solda in curand cu un fiasco absolut. SUA nu va mai putea conduce pentru multa vreme lumea.”, a afirmat el, intr-un discurs adresat cetatenilor iranieni care traiesc in SUA.
Discursul a fost tratat de analistii din Statele Unite ale Americii ca “o reactie de frica, de panica, din partea liderului iranian, care vede ca se apropie razboiul impotriva sa si celor care ameninta occidentul cu rachete nucleare.” Pe de alta parte, alti experti militari sustin ca dimpotriva “Ahmadinejad are o reactie de infatuare in preajma atacului american, ce demonstreaza ca nu-i este frica de nimic, este sfidator, daca nu cumva nebun. S-ar putea sa se bazeze si pe diferite aliante in lumea musulmana, despre care Occidentul si SUA habar nu au”, a declarat Tim Hawks, expertul militar al The Independent.
SUA, prin vocea lui Obama, tocmai au anuntat ca au iesit din recesiune. Ca rezultatele economice demonstreaza o usoara crestre si ca recesiunea a fost depasita. “Nu stim insa cand vor ajunge SUA la nivelul dinaintea crizei, asta este ceva imprevizibil”, a anuntat Obama. “Perioada acuta de criza economica s-a incheiat in Statele Unite, in luna iunie a anului trecut, marcand astfel sfarsitul celei mai grele perioade pentru populatie din punct de vedere economic din 1930 incoace.”, a mai spus presedintele SUA. Analistii economici de la The Telegraph estimeaza ca “Recesiunea si-a spus cuvantul asupra pietei muncii din America. Milioane de oameni risca sa ramana fara slujba pe o perioada nedeterminata, de doua ori mai multi decat in perioada 1980-1990.” Tocmai de aceea, strategii militari motiveaza ca SUA are nevoie deconflictul din Golf, asa cum a avut nevoie de Al Doilea Razboi Mondial. Numai asa se va putea ajunge la o noua dezvoltare a SUA si la intarirea dolarului, care a pierdut masiv teren si, dupa cum sustina anumiti analisti economici, “criza mondiala a fost creata special pentru ca dolarul pierduse teren, iar criza nu poate fi urmata decat de un razboi de amploare si de lunga durata care sa restabileasca inca o data echilibrul economic mondial, fiind singura solutie de iesire pe care o cunosc americanii”.
Aceasta din urma este si parerea adeptilor teoriei conspiratiei care sustin ca declaratia lui Obama referitor la iesirea din recesiune face parte din planul pus la cale de cei care conduc lumea. “De unde stia Obama ca s-a iesit din recesiune? Ce date economice avea? Niciuna. Nu a prezentat niciun fel de cifre, de statistici. S-a iesit din recesiune pentru ca acum cei care ne conduc au hotarat lucrul acesta si l-au pus pe Obama sa o spuna. Tocmai de aceea inceputul raboiului din Golf este foarte aproape. Celelalte doua razboaie din regiune au fost un soi de antrenamente pe langa ce va fi acesta…”, se averizeaza pe site-urile consacrate alecelor ce vegheaza asupra conspirationistilor planetei. (M.F.) sursa/http://www.agentia.org/anchete/sua-nu-va-mai-putea-conduce-lumea-6229.html

Written by un tânăr creştin ortodox

September 21, 2010 at 11:50 am

Leave a comment